Understøttelsesfonden for enker og børn af præster i den danske folkekirke

fonde.jpg

fonde
Foto: Sille Arendt

Fonden har været åben for ansøgninger fra d. 13. marts til d. 8. maj 2018, og ansøgningsperioden er dermed afsluttet.

Fondsadministrationen vil udelukkende kontakte legatansøgere, som modtager et legat. De vil blive kontaktet pr. mail i efteråret 2018.

Fonden kan søges igen i foråret 2019 - nærnere datoer følger her på siden.

Legatportionerne skal søges indenfor kategorierne:

• Litra A: til enker efter præster i den danske folkekirke, som ved sygdom eller på anden måde er særlig vanskeligt stillede.
  • Litra B: til børn, hvis en af forældrene er død og barnet uden skyld er kommet i trang.
    Dette betyder, at alle børn og unge (op til ca. 30 år), som har mistet en forælder kan søge. Døtre af præster har fortrinsret, men alle kan søge under Litra B.
  • Litra C: til børn af ubemidlede præster i den danske folkekirke til hjælp til deres opdragelse og undervisning eller til studier og anden uddannelse til selvstændig virksomhed.
    Dette betyder, at alle børn og unge (op til ca. 30 år) af præster kan søge om et legat, hvis formålet med legatet er støtte til uddannelse.

Ansøgningsskemaet er kun tilgængeligt i ansøgningsperioden.

Det skal udfyldes og sendes som brev til:

Københavns Stift
Nørregade 11,
1165 København K
Mrk. Understøttelsesfonden, kirken

Vi ser frem til at læse din ansøgning.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Fondsadministrationen pr. mail: kbhfond@km.dk.

.